Hoe start ik mijn dossier op?

In het academiejaar 2020-2021 gaan we radicaal digitaal: je kan een studietoelage krijgen door een profiel aan te maken in ons digitaal loket en je dossier daar op te volgen.

Voordeel?

Je kan de status van je dossier van A tot Z volgen en je voorkeuren op elk moment aanpassen. Bijkomend voordeel? Als je aangeeft dat we elk jaar voor jou een dossier mogen opstarten, hoef je amper nog iets te doen om een studietoelage te krijgen de komende jaren, zolang je studeert.

Hoe werkt het?

Stap 1:

Ga naar je digitaal loket en maak een profiel aan. Opgelet! Een profiel instellen is niet hetzelfde als een dossierstart. Een profiel aanmaken betekent nog niet dat je in aanmerking komt voor een toelage

Stap 2:

Selecteer de voorkeur dat we elk jaar voor jou een dossier mogen opstarten.

Stap 3:

Vervolledig je dossier. We contacteren jou als we extra informatie nodig hebben

Stap 4:

Ontvang je toelage.

Lukt het niet om je profiel in te stellen?

  • Contacteer ons via het contactformulier of op het gratis nummer 1700
  • Contacteer de Studentenvoorzieningen van je school. Zij kunnen je begeleiden
  • Kom persoonlijk langs zodat een van onze medewerkers je kan verder helpen. Meer info vind je hier.

Indien je toch graag persoonlijk langskomt, kan je ook langskomen bij het bezoekersloket in Brussel, Leuven, Antwerpen of Gent. Een van onze medewerkers helpt jou om een profiel aan te maken en je voorkeuren te selecteren.  

Let op: 1 juni 2021 is de uiterlijke datum waarop je je een profiel kan instellen in het digitaal loket voor het lopende academiejaar. De datum waarop je je gegevens in het digitale loket ingeeft, telt als bewijs. Als je profiel na 1 juni is ingesteld, vraag je een dossier aan voor het volgende academiejaar, namelijk 2021-2022.

 

Jij als student staat centraal... waarom?

We willen jou volledige controle geven over je dossier. Jij, en alleen jij, bepaalt wie toegang krijgt tot je gegevens:
 

  • Alleen jij kunt een dossier controleren en opvolgen. Je kan enkel anderen, bv. je ouders of studentenvoorzieningen, toegang geven om je dossier te bekijken. Persoonlijke gegevens zoals je bankrekeningnummer, adres en e-mailadres, kan enkel jij aanpassen.
     
  • Je kan een een statuut krijgen als zelfstandig, gehuwd, of alleenstaand student.

 

Standaardflow