Nieuws

Doe nog snel je aanvraag voor 2018-2019

Heb je nog geen aanvraag ingediend voor het schooljaar 2018-2019? En werd je dossier ook nog niet automatisch opgestart? Doe dan snel je aanvraag via het digitaal loket. Een aanvraag indienen kan tot en met 1 juni 2019. Ook de deadline voor het terugbezorgen van je automatisch gestart dossier is verschoven naar 1 juni 2019. Daarna ben je te laat en wordt je dossier niet meer behandeld.

 
Veranderingen 2019-2020

De afdeling Studietoelagen zal vanaf het schooljaar 2019-2020 er wat anders uitzien. Wil je graag weten of dit ook effect heeft op jouw studiecarrière? Ga dan kijken op ‘Wat vanaf 2019-2020?’ voor meer informatie. Vragen kan je stellen via het contactformulier in het digitaal loket.

Nieuwe deadline automatisch gestarte dossiers

Eind oktober is de afdeling School- en Studietoelagen gestart met het verzenden van automatisch opgestarte dossiers. Als je sinds 2012-2013 een school- of studietoelage kreeg, maar voor dit schooljaar zelf nog geen aanvraag indiende, krijg je een vooraf ingevuld formulier toegestuurd per e-mail of per post. Voorwaarde is dat je nog ingeschreven bent in een onderwijsinstelling in Vlaanderen én nog steeds gedomicilieerd bent in België.

Vul je formulier bij voorkeur aan via je ontvangen e-mail of via het digitaal loket. Je formulier terugbezorgen kan tot en met 1 juni 2019. Deze deadline valt dus vanaf dit schooljaar samen met de deadline voor het indienen van een nieuwe aanvraag. Lees hier meer over de procedure van de automatisch gestarte dossiers.

Doe nu je aanvraag voor 2018-2019

Vanaf nu is het mogelijk om een aanvraag te doen voor het school- en academiejaar 2018-2019. Dit gaat snel en makkelijk via het digitaal loket. Meld je hiervoor aan met je eID. Lukt dit niet, dan kan je je aanvraag ook per post versturen. Heb je nog nog vragen over je aanvraag of je lopende dossier? Contacteer ons dan via het contactformulier. Een aanvraag indienen kan tot en met 1 juni 2019.

Verhuis loket Brussel

Maandag 20 november verhuist het bezoekersloket in Brussel naar het vernieuwde Hendrik Consciencegebouw (Koning Albert II-Laan 15, 1210 Brussel). We ontvangen bezoekers dan niet langer in het Boudewijngebouw (dezelfde straat). De openingsuren blijven dezelfde: maandag en woensdag van 09u30 tot 12u30 en van 13u30 tot 16u30.

Van Boudewijngebouw naar Consciencegebouw
Een nieuw contactformulier

Het contactformulier van het digitaal loket heeft een grondige make-over gekregen. Met een volledige integratie in het digitaal loket, kan je vanaf nu gemakkelijk overschakelen tussen je aanvraag en het contactformulier.

Je kan er al je vragen per categorie stellen, bv. ‘Ik heb een vraag over een brief die jullie mij stuurden’. Daarnaast kan je ook je dossier vervolledigen door documenten of opmerkingen op te laden. Deze worden dan rechtstreeks aan je dossier gekoppeld.

Heb je een vraag? Ga dan zeker een kijkje nemen op het digitaal loket.