Stap 2: vul je dossier aan

Voor de meeste studenten hebben we voldoende gegevens om een dossier te behandelen en een beslissing te nemen, maar dat is niet voor alle studenten zo. In dat laatste geval moet je antwoorden op de vragen in het digitaal loket. Je kan niet anders dan je gegevens aanvullen. Als je dat niet doet, kunnen we je dossier niet verder behandelen.

Hoe weet jij nu of we voldoende gegevens van je hebben? Je krijgt van ons een e-mail met de boodschap:

  • dat je ons extra gegevens moet bezorgen. Het gaat hier bijvoorbeeld om alimentatiegelden en de persoon die in je onderhoud voorziet.
  • dat we voldoende gegevens heeft om je dossier verder te behandelen.

We raden je toch aan om je dossiergegevens te controleren in het digitaal loket, want we weten niet alles. Ga je bijvoorbeeld op kot? Laad dan je kotcontract op in het digitaal loket.

 

Welke bijlagen voeg je toe in het digitaal loket?

In een aantal gevallen zal je in het digitaal loket bijlagen aan je dossier moeten toevoegen:

  • Als je op kot zit: een kopie van het huurcontract van het kot.
  • Als je gehuwd, zelfstandig of alleenstaand student bent: afhankelijk van je situatie moet je verschillende documenten bijvoegen. Bel 1700, het gratis nummer van de Vlaamse overheid.
  • Als iemand binnen je leefeenheid in 2019 alimentatiegeld heeft ontvangen: een kopie van alle relevante rekeninguittreksels.
  • Als je onderhoudsverstrekker (= persoon die instaat voor het onderhoud: beide ouders, ouder en partner of voogd) een inkomen in het buitenland of bij een Europese of andere internationale instelling verworven heeft in 2019: de attesten van de inkomsten.
  • Als je in het buitenland of in de Franse of Duitstalige Gemeenschap lessen volgt: een inschrijvingsattest, programma en lessenrooster.

Alleen documenten in het Nederlands, Frans, Duits of Engels

Alle documenten die je toestuurt, moeten opgesteld zijn in het Nederlands, Frans, Duits of Engels. Is je document opgesteld in een andere taal, dan stuur je een beëdigde vertaling op.

 

In je online profiel zie je een overzicht van je ingestuurde documenten. Je ontvangt geen aparte e-mail als bevestiging dat we je documenten ontvingen.

 

Formulieren 2021-2022:

 

 

 

 

 

Formulieren 2019-2020:

 

 

Hoe voeg je bijlagen toe?

Je kan ons documenten bezorgen via het digitaal loket of via het contactformulier wanneer je op 'vervolledig dossier' klikt. 

Kan je bijlagen later indienen?

Ook na je aanvraag kan je nog bijlagen indienen via het contactformulier en in het digitaal loket. Bezorg je ons de ontbrekende bijlagen vóór 31 december 2022? Zo kunnen we jouw dossier nog behandelen. Als we geen reactie krijgen, wordt je dossier niet verder behandeld. Uitzondering: gehuwde studenten. 

Start mijn toelage

Stap 1:

Stel je profiel in

Stap 2:

Vul je dossier aan

Stap 3:

Je dossier wordt behandeld

Stap 4:

Je ontvangt een beslissing