Contacteer ons
Contacteer ons
Via de Itsme app kan je veilig en eenvoudig aanmelden in het digitaal loket:
De aanmeldmodule wordt niet beheerd door ons, maar door Federale Overheid. De module wordt bijvoorbeeld ook gebruikt om belastingen in te dienen (FOD Financiën). Via onderstaande links kan je nuttige informatie vinden over de aanmeldmogelijkheden. Ook de medewerkers van de Infolijn kunnen jullie bijstaan via het gratis nummer 1700.
https://eid.belgium.be/nl/vraag-en-antwoord
https://eid.belgium.be/nl/hoe-installeer-ik-de-eid-software
Neem contact met ons op, wij zoeken een oplossing:
Misschien gebruikt u een verouderde browser zoals internet Explorer. Het loket werkt alleen in moderne browsers zoals Chrome, Edge, Firefox en Safari.
Als je je eigen dossier wil inzien moet je voor student kiezen. Als je het dossier van een kind wil inkijken, moet je ouder kiezen.
Vanaf academiejaar 2020-2021 werken we met een nieuwe opstartprocedure voor onze dossiers. Als student kan je aanmelden in het digitaal loket en opgeven welke opstartoptie je verkiest:
Bij stap 3: je dossier wordt behandeld kan je dit terugvinden.
Tot en met 1 juni kan je aangeven dat je een dossier wil opstarten voor het academiejaar 2020-2021. Als je de opstartkeuze wijzigt na deze datum, starten we een dossier op voor het volgende academiejaar.
Bij stap 3: je dossier wordt behandeld kan je dit terugvinden.
In het digitaal loket kan je rechtsboven op het scherm de initialen van je naam aanklikken. Bijgevolg verschijnt er een menu. Klik op 'mijn gegevens' en ga naar stap 2. Bij je opstartvoorkeur kan je tot slot selecteren 'ik wil dat de afdeling Studietoelagen: geen dossier opstart'.
Je kan een herziening aanvragen via het contactformulier en meteen de nodige attesten opladen. We kijken dan of we je dossier kunnen herzien.
Natuurlijk behandelen we de gegevens vertrouwelijk en deze worden niet aan derden doorgegeven.
Ga naar het digitaal loket en duid aan dat we geen dossier meer voor jou moeten opstarten. In het digitaal loket kan je rechtsboven op het scherm de initialen van je naam aanklikken. Bijgevolg verschijnt er een menu. Klik op 'mijn gegevens' en ga naar stap 2. Bij je opstartvoorkeur kan je tot slot selecteren 'ik wil dat de afdeling Studietoelagen: geen dossier opstart'.
We weten niet altijd wie al dan niet studeert of gaat studeren binnen jouw gezin. Om zeker niemand uit te sluiten, vermelden we daarom alle personen ouder dan 15 jaar uit je gezin. Je moet geen toegang tot een dossier vragen voor personen uit je gezin die niet studeren.
De verantwoordelijkheid voor het instellen van het studentenprofiel ligt bij de student zelf. De student moet dus zelf aanmelden om zijn profiel in te stellen. Stel dat u als ouder met uw eID was aangemeld, en toch een profiel als student invulde, dan gaan we enkel een dossier voor u opstarten en niet voor uw kinderen.
Wat moet u doen om dit recht te zetten? U meldt nogmaals aan en kiest de rol 'ik ben de student'. Vervolgens zet u de opstartvoorkeur in het profiel op 'ik wil dat de afdeling Studietoelagen geen dossier opstart'. Daarna meldt u opnieuw aan en kiest u de rol 'ik ben de ouder'. U kan vervolgens uw ouderprofiel instellen en via dit profiel toegang vragen tot het dossier van uw kinderen. Laat uw kinderen zelf aanmelden om hun profiel in te stellen, zodat we een jaardossier voor hen kunnen opstarten.
Omwille van de wetgeving op de privacy mogen we jouw persoonlijke gegevens niet met anderen delen zonder jouw toestemming. Je kan in je studentenprofiel aangeven aan welke personen je toegang geeft tot je dossier. Deze personen moeten meerderjarig zijn en op hetzelfde adres wonen als jijzelf. Ze kunnen jouw contactgegevens, rekeningnummer en opstartvoorkeur niet wijzigen, maar wel de rest van je dossier bekijken en aanvullen.
Omwille van de wetgeving op de privacy, heeft niemand toegang tot jouw dossier. Om iemand toestemming te geven je dossier aan te passen, moet je éénmalig aanmelden in je studentenprofiel om je voorkeuren in te stellen en deze persoon de rechten geven om je dossier verder op te volgen. Deze persoon moet meerderjarig zijn en op hetzelfde adres als jijzelf wonen. Hij kan jouw contactgegevens, rekeningnummer en opstartvoorkeur niet wijzigen, maar wel de rest van je dossier bekijken en aanvullen.
Omwille van de wetgeving op de privacy mogen we de gegevens van de student niet met anderen delen zonder zijn toestemming. De student kan jou als ouder toegang geven tot zijn dossier als jullie op hetzelfde adres wonen. Je kan ook toegang tot het dossier aanvragen door zelf aan te melden in het digitaal loket. De student krijgt dan een e-mail met de vraag om toegang te verlenen.
Omwille van de wetgeving over privacy mogen we de gegevens van de student niet met anderen delen zonder zijn toestemming. De student kan toegang geven aan iedereen die meerderjarig is en op hetzelfde adres woont.
Een ouder die niet op hetzelfde adres woont, heeft geen recht om te weten of er een aanvraag is en wat het bedrag is. De ouder kan dat enkel weten als hij de toestemming krijgt van de student in kwestie. Je vraagt ons deze informatie op in een verzoek tot openbaarheid van bestuur. Je vindt de link via het contactformulier. Let wel op, je hebt de toestemming nodig van de student.
Als je toestemming hebt gekregen van de student, kan je heel het dossier inkijken en aanvullen in ons digitaal loket. Elke e-mail naar de student krijg jij ook. De contactgegevens, het rekeningnummer en de opstartvoorkeur van de student kan je niet wijzigen.
Je kan op elk moment de toegang intrekken. Meld je aan in ons digitaal loket en kies in het menu ‘toegang tot mijn dossier’. Door op de prullenbak te drukken kan je de toestemming voor de persoon ongedaan maken.
We werken niet meer met het klassieke aanvraagsysteem en geven daarom geen ontvangstbevestiging (= attest) meer.
Je ontvangt wel een e-mail wanneer je in je profiel in het digitaal loket instelde dat je een dossier wenst. Deze e-mail kan als bewijs dienen:
Ofwel kreeg je in de periode van 22 juni tot 13 juli een e-mail met als titel ‘Recht op een studietoelage? Jij bezorgt ons je gegevens, wij starten het onderzoek! ‘. Die e-mail kan als bewijs dienen.
Ofwel stelde je zelf je opstartkeuze in en kreeg daarvan een bevestigingsmail met als titel ‘Wijziging voorkeur opstart dossier’. Die e-mail kan als bewijs dienen.