Welke bijlagen heb ik nodig?

Zodra wij jouw dossier hebben opgestart, contacteren we je. We zullen je dan vragen om een aantal gegevens na te kijken. In een aantal gevallen zal je ook bijlagen aan je dossier moeten toevoegen:

  • Als je op kot zit: een kopie van het huurcontract van het kot.
  • Als je gehuwd, zelfstandig of alleenstaand student bent: afhankelijk van je situatie moet je verschillende documenten bijvoegen. Bel 1700, het gratis nummer van de Vlaamse overheid.
  • Als iemand binnen je leefeenheid in 2018 alimentatiegeld heeft ontvangen: een kopie van alle relevante rekeninguittreksels.
  • Als je onderhoudsverstrekker een inkomen in het buitenland of bij een Europese of andere internationale instelling verworven heeft in 2018: de attesten van de inkomsten.
  • Als je in het buitenland of in de Franse of Duitstalige Gemeenschap lessen volgt: een inschrijvingsattest, programma en lessenrooster.

 

Alleen documenten in het Nederlands, Frans, Duits of Engels

Alle documenten die je toestuurt, moeten opgesteld zijn in het Nederlands, Frans, Duits of Engels. Is je document opgesteld in een andere taal, dan stuur je een beëdigde vertaling op.

 

Formulieren 2021-2022:

 

Formulieren 2020-2021:

 

Formulieren 2019-2020:

 

Hoe voeg ik bijlagen toe?

Je kan ons documenten bezorgen via het contactformulier. Binnenkort zal het mogelijk zijn om via het digitaal loket bijlagen toe te voegen aan je jaardossier. Probeer zo snel mogelijk alle relevante documenten op te laden. Dan krijg je de toelage het snelst uitbetaald. 

 

Kan je bijlagen later indienen?

Ook na je aanvraag kan je nog bijlagen indienen via het contactformulier en in het digitaal loket.  Bezorg je ons de ontbrekende bijlagen vóór 31 december 2021? Zo kunnen we jouw dossier op tijd behandelen.